I år blir det digitalt årsmøte i forkant og uavhengig av fagsamling på Stranda i Møre og Romsdal. Selve årsmøtet blir 9. mars kl 19-21.30. Fagsamlinga er i samarbeid med Kompetansenettverket i Midt-Norge, og mye av fokuset blir på produksjonskjeden på setra, fra terroir, beitekvalitet, råvarekvalitet, smak og mathåndverk. Påmeldingsfrist til både årsmøtet 9. mars og fagsamlinga er 1. mars.
Kurs og fagsamling om mat fra setra
14. mars, tirsdag
Kl 10.00 Faginnlegg med fokus på terroir, utmarksbeiter, råvarekvalitet, mathåndverk og smak/sensorisk praksis
Smakstest av ost og smør med bedømming fra deltakerne. Fagfolk kommenterer framkomne resultat / spørsmål og svar
Kl 13. – 14 Lunsj
kl 15.30 Oppstart praktiske kurs innen kjøtt, melk, bakst, grønt. Kurs i smør og gammelostproduksjon med erfarne ystere.
Kl 19.00 Felles middag og sosialt
Utdeling av seterprisen
15. mars, onsdag
Kl 09.00-15.30 Praktiske kurs fortsetter
Påmelding og detaljert program for fagsamlinga
Om kompetansenettverket for lokalmat på mathåndtverk.no
Sted: Stranda i Møre og Romsdal, Stranda hotell og Stranda videregående skole:
Mer informasjon kommer. For spørsmål kontakt seter@seterkultur.no /99009584