Vi håper selvsagt ikke de åpne setrene og direktesalg blir påvirket av situasjonen. Dersom det det ikke lar seg gjøre med besøk på gard eller stør må vi prøve å finne andre muligheter
Norsk seterkultur oppnådde i fjor beskytta betegnelse for setersmør på tradisjonelt grunnlag. Vi har nå søkt Innovasjon Norge om støtte for blant annet å gi ut informasjon i brosjyre og på våre nettsider. Informasjonen er retta mot både til produsenter og potensielle marked. En del av markedet er restauranter, hoteller og spisesteder, og sesongen for disse er usikker. Dersom det ikke blir mulig å selge fra åpen seter, kan det være aktuelt å selge via nett eller for eksempel rekoringer, som har vist seg å fungere bra. Norsk Seterkultur ønsker å være behjelpelige med formidling og distribusjon om nødvendig.
Det betyr at dere i løpet av våren vil finne mer informasjon om setersmør og beskytta betegnelse på våre sider, hvordan du skal gå fram som produsent, og hvordan du som forbruker kan få tak i smøret.
For en ting er sikkert, det blir produsert ekte setersmør i sommer!
Oppskriften på ekte setersmør
Fornøyde, frittgående kuer. urterikt, friskt fjellgras, nyseparert fløte, rent fjellvann, god rømmekultur, litt havsalt, omsorgsfulle hender
Her du et lite glimt av hvordan setersmøret lages Klikk på linken eller bilde nedenfor.
Les oppdatert informasjon og hvordan du skal gå fram for å bruke merket her